Freelance projecten & Resumé

(Image: part of Salvador Dali – spraypaint and stencil)

UPPER PLAYGROUND PROJECTEN:

Zie mijn RESUMÉ verderop.

December 2018 – heden:
Projecten sinds december 2018 in mijn eigen bedrijf Upper Playground.nl. Marketing, publiciteit & events voor creatives op projectbasis. Zie hieronder een korte beschrijving van mijn projecten. Voor een uitgebreide beschrijving klik op onderstaande button:

April 2021 – Mei 2021:
Publiciteit voor Martina Schneider: haar boek Mind2HeartShift – 202 Publishers. Van je hoofd naar je hart. De 7 geheimen van een gelukkig leven, begin mei 2021.

November 2020 – Mei 2021:
Publiciteit voor de nieuwe Oei, ik groei! BACK TO YOUFontaine Uitgevers. Grote mediacampagne voor het nieuwe boek van Xaviera Plas Plooij: Oei, ik groei! Back to you, dat op 6 mei verschijnt.

November 2020 – Maart 2021:
Publiciteit voor RENEW THE BOOK. Mediacampagne rondom de Innovation Award van RENEW THE BOOK, de stimuleringsprijs voor innovatie in het boekenvak. Uitreiking via een Lifestream Event op 30 maart. Zie ook www.renewthebook.com. En zie hier uitgebreid.

Oktober 2020 – December 2020:
Publiciteit voor Groeiboek voor opvoeders van Lili Genee Pirayesh. Publiciteit voor het nieuwe boek van Lili Genee Pirayesh – schrijver van de bestseller Vullen of Voeden, een wegwijzer voor ouders (92.000 exemplaren) en Wedden dat het lekker is, en oprichter van het platvorm vullenofvoeden. Ze is de echtgenote van bekend radio- en tv-presentator Wilfred Genee.

Oktober 2020 – November 2020:
Publiciteit voor bekend programmamaker en presentatrice Lauren Verster. Publiciteitscampagne rondom de lancering op 5 november van het nieuwe platform Wonderhood van bekend programmamaker, presentatrice en schrijfster Lauren Verster. Een platform met video’s en artikelen vol spannende wetenschap en experimenten. Geen lifestyle en fashion, maar uitdagende, wetenschappelijke en geestverruimende items.

Mei 2020 – November 2020:
Marketing, publiciteit & events voor twee kookboeken van Becht – Gottmer UitgeversCharlie’s Kitchen van bekend foodblogger Charlotte de Jong en Hem versus Haar van tweevoudig wereldkampioen & Olympisch hockeykampioen Ellen Hoog en van Kelvin de Lang.

April 2020 – September 2020:
Publiciteit & events voor twaalf projecten & boeken voor A.W. Bruna Uitgevers – onder meer: Nanne van der Leer: Licht Leven; Pullizer Prize Winner Richard Russo: Er is een kans; Judi Ketteler: Nooit meer liegen; Wesley dos Santos: Ondernemen als een baas; Hoogleraar Mark van Vugt: Lucy, Carwin & Lady Gaga.

Juli 2019 – Januari 2020:
Marketing & publiciteit voor negen projecten & boeken voor A.W. Bruna Uitgevers – onder meer: Lisa Steltenpool: Vegan Vibes; Marjolein Dop en Monique Ammerlaan: Doe effe gezond – kookboek; Tara Swart: De Bron; Marie Forleo: Alles is uitvogelbaar; Florine Duif: Moeder genoeg; Katie Lowe: Furie.

Oktober 2019 – November 2019:
Publiciteit voor kookboeken-heldin Claudia Roden, het begeleiden van haar bezoek aan Nederland, en de relaunch van vier van haar beroemde kookboeken – in opdracht van Fontaine Uitgevers / Uitgeverij Nieuw Amsterdam

Juli 2019 – Oktober 2019:
Publiciteit voor het boek OEI IK GROEI! Hét zwangerschapshandboek (The Wonder Weeks) van Xaviera Plas-Plooij – in opdracht van Fontaine Uitgevers / Uitgeverij Nieuw Amsterdam

December 2018 – Maart 2019:
Marketing, publiciteit, auteursbezoek en events voor YOTAM OTTOLENGHI en zijn kookboek SIMPEL
Groot media-offensief en organisatie van de publiciteitstour van sterrenchef en kookboekenauteur Yotam Ottolenghi in februari 2019 voor zijn nieuwe kookboek SIMPEL, in opdracht van Fontaine Uitgevers.

Februari 2019 – Mei 2019:
Publiciteit voor Willem Frederik Erné – VAN DE LIEFDE EN DE ZEE. Marketing en publiciteit voor de nieuwe roman van self-published auteur Willem Frederik Erné. Erné is schrijver, vertaler en muzikant bij de theatershows van Seth Gaaikema, Tineke Schouten en Henk Elsink. 

Februari 2019 – April 2019:
Marketing en concept – voor Indri Laraswati. 
Het opzetten van het kookboeken-concept voor de Indonesische kok Indri Laraswati, en de opzet voor haar marketing- en publiciteitsplan.

December 2018 – Mrt 2019:
Publiciteit voor Dosia Brewer – DOSIA BAKT VEGAN – verschenen op 06-03-2019 – in opdracht van Fontaine Uitgevers / Uitgeverij Nieuw-Amsterdam. Publiciteitscampagne en kook-events voor Dosia Brewer en haar nieuwe kookboek DOSIA BAKT VEGAN.

December 2018 – Mrt 2019:
Publiciteitscampagne en groot influencer-event voor sterrenchef PASCAL JALHAY en zijn kookboek BARU BELANDA, in opdracht van Fontaine Uitgevers / Uitgeverij Nieuw-Amsterdam.

Voor een uitgebreidere beschrijving van al mijn recente freelance projecten klik hier…


RESUMÉ MAJELLE WAMS:


Projects @ UpperPlayground.nl

December 2018 – heden
Projecten sinds december 2018 in mijn eigen bedrijf Upper Playground.nl. Marketing, publiciteit & events voor creatives.
Voor alle recente freelance projecten klik hier…


Fontaine Uitgevers / Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam

Sept-2017 – Dec-2018:
Hoofd marketing & publiciteit van Fontaine Publishers
Verantwoordelijk voor de marketing, publiciteit, events en online voor alle boeken en auteurs van Fontaine Uitgevers. Het fonds van Fontaine bestaat uit upmarket boeken op gebied van koken, voeding & gezondheid, lifestyle, populaire wetenschap en geïllustreerde kinderboeken. Lees verder...


Overamstel Uitgevers

Juli-2014 – Juli-2017:
Uitgever bij Overamstel Uitgevers
Uitgever herexploitatie voor alle imprints van Overamstel: The House of Books, Lebowski Publishers, Hollands Diep, Moon jeugdfonds, Voetbal Inside en Carrera Culinair. Lees verder...


Uitgeverij Luitingh-Sijthoff / VBK Uitgevers

Juli-2011 – Juni-2014:
Marketing Manager Luitingh-Sijthoff
Manager van het marketing-, publiciteits- en social media-team van Luitingh Sijthoff Uitgevers (LS). Verantwoordelijk voor de marketingplannen en de marketingstrategie van alle titels, auteurs en grote merken… Lees verder..

Jan-2005 – Juni-2011:
Uitgever en Marketing/Sales Manager van Poema Pocket, een imprint van Luitingh-Sijthoff / VBK Uitgevers. Verantwoordelijk voor het ontwikkelen van alle uitgeefplannen, de marketing, publiciteit en (special) sales voor de massmarket imprint Poema Pocket. Lees verder..

Juni-2000 – Dec-2004:

Account Manager van Pandora, Poema Pocket en Olympus, de mass-market imprints van Luitingh-Sijthoff, Amstel Uitgevers en Uitgeverij Contact. Verantwoordelijk voor sales management & strategie, account management en retail-marketing.


Regus Business Centers

Jan-1997 – Feb-2000:
Business Center Manager
Manager van Regus Business Center in Amsterdam Zuid-Oost en in Amsterdam Schiphol Airport. Verantwoordelijk voor een team van 4 man, voor de customer service, de salestargets en de winstgevendheid van het Business Center.


Prometheus / Bert Bakker Uitgevers

Sept-1996 – Jan-1997:
Assistent marketing en publiciteit
Marketing en publiciteit voor Uitgeverij Prometheus / Bert Bakker