•   0031629565271
  •   majelle@upperplayground.nl

My Gallery

(Image above: Part of Clint Eastwood – Spraypainting)UPPER PLAYGROUND

THE ART OF PLAY & THE FREEDOM TO CREATE WITH LIKE-MINDED PEOPLE

THE ART OF PLAY & THE FREEDOM TO CREATE WITH LIKE-MINDED PEOPLE

THE ART OF PLAY & THE FREEDOM TO CREATE WITH LIKE-MINDED PEOPLEMAJELLE WAMS – MIJN WERK ALS KUNSTENAAR

THE CREATIVE POWER OF CHANGE
Vanaf mijn 15e begon ik veel te tekenen, vooral portretten en landschappen, en volgde een aantal jaar teken- en schilderlessen. Ik was van plan om naar de kunstacademie in Utrecht te gaan om designer te worden, maar besloot uiteindelijk toch om in Amsterdam te gaan wonen en daar te gaan studeren. Hier begon ik naast tekenen met het schrijven van verhalen en gedichten.
En dan 20 jaar later. Ik heb jarenlang bijna niet geschilderd, getekend of geschreven. Letterlijk een dag na het einde van een relatie van 15 jaar pakte ik mijn kwast, potlood en pen weer op. Ik ging door een zeer heftige tijd waarin mijn hele leven en perspectief volledig veranderde. Alles stond opeens ondersteboven, achterstevoren en binnenstebuiten. Tekenen, schilderen en schrijven gaven mij verschillende manieren om mijn emoties te uiten en om met alle veranderingen om te gaan. Mijn perceptie van de realiteit veranderde en daarmee explodeerde mijn creativiteit.

THE CREATIVE POWER OF PLAY
Ik begon allereerst intensief te experimenteren met potlood-tekeningen gebaseerd op bekende zwart/wit portret-foto’s (onder meer van fotograaf Anton Corbijn), wat me hielp om mijn eigen (zeer gedetailleerde) tekenstijl te ontwikkelen. Daarnaast begon ik te schilderen met acrylverf. In het begin vooral figuren en poppetjes in verschillende emotionele staten en houdingen en vervolgens meer richting Popart.


UPPER PLAYGROUND.NL: THE ART OF PLAY & THE FREEDOM TO CREATE WITH LIKE-MINDED PEOPLE
Ik heb zo’n 15 jaar in het boekenvak gewerkt als marketeer en uitgever. In december 2018 besloot ik mijn eigen bedrijf UPPER PLAYGROUND.NL op te richten om alleen nog projecten te doen waar ik mijn creativiteit in kwijt kan en waar ik energie van krijg. En om meer tijd te maken voor mijn eigen werk als kunstenaar. Een paar maanden later begon ik, naast tekenen en schilderen, te experimenteren met spraypaint op papier en canvas.

THE CREATIVE POWER OF ART
Ik ben altijd erg gefascineerd geweest door streetart, fotografeerde ze over de hele wereld, en verzamel schilderijen en urban vinyl van (upcoming) streetartists. Naast streetart en urban art ben ik vooral beïnvloed door Popart, Japanese Superflat, manga en tattoo-art.
Ik ontwerp de stencils (sjablonen) voor mijn spraypaintings in acrylverf en Posca marker, Popart-style. Klik hieronder op de links om de specifieke verzameling spraypaintings te zien.
Andy Warhol, Clint Eastwood, Salvador Dali, Miles Davis en Frida Kahlo, ‘Faces’, ‘Serious Man’, ‘Skull Art‘, ‘Gorillaz‘, ‘Self Portret‘, ‘Serious Woman’ en ‘Black & White Popart series’.Om een overzicht van mijn tekeningen, schilderwerken en spraypaintings te zien, klik op de buttons hieronder. Voor een selectie van mijn werk zie hier beneden op deze pagina – My Portfolio – en klik op ‘Load More’.


Als je geïnteresseerd bent in mijn werk, of om samen te werken, laat het me dan weten. Voor meer informatie zie ook ‘About Me’.


Sinds november 2019 worden tien reproducties van mijn tekening van Clint Eastwood geëxposeerd bij Galerie Peter Leen in Breukelen – galeriepeterleen.nl. Zie ook hier.

Een aantal van mijn spraypaintings zijn te koop via Etsy en Artmajeur (click on links).My Portfolio – press Load More at the bottom