Spraypaintings

(image above: Part of Serious Man – spraypaint and stencil)

UPPER PLAYGROUND

THE ART OF PLAY & THE FREEDOM TO CREATE WITH LIKE-MINDED PEOPLE

THE ART OF PLAY & THE FREEDOM TO CREATE WITH LIKE-MINDED PEOPLE

THE ART OF PLAY & THE FREEDOM TO CREATE WITH LIKE-MINDED PEOPLEMAJELLE WAMS – MIJN WERK ALS KUNSTENAAR

THE CREATIVE POWER OF CHANGE
Ik heb jarenlang bijna niet geschilderd, getekend of geschreven. Letterlijk een dag na het einde van een relatie van 15 jaar pakte ik mijn kwast, potlood en pen weer op. Ik ging door een zeer heftige tijd waarin mijn hele leven en perspectief volledig veranderde. Alles stond opeens ondersteboven, achterstevoren en binnenstebuiten. Tekenen, schilderen en schrijven gaven mij verschillende manieren om mijn emoties te uiten en om met alle veranderingen om te gaan. Mijn perceptie van de realiteit veranderde en daarmee explodeerde mijn creativiteit.

THE CREATIVE POWER OF PLAY
Ik begon allereerst intensief te experimenteren met potlood-tekeningen gebaseerd op bekende zwart/wit portret-foto’s (onder meer van fotograaf Anton Corbijn), wat me hielp om mijn eigen (zeer gedetailleerde) tekenstijl te ontwikkelen. Daarnaast begon ik te schilderen met acrylverf. In het begin vooral figuren en poppetjes in verschillende emotionele staten en houdingen en vervolgens meer richting Popart.

UPPER PLAYGROUND.NL: THE ART OF PLAY & THE FREEDOM TO CREATE WITH LIKE-MINDED PEOPLE
Ik heb zo’n 15 jaar in het boekenvak gewerkt als marketeer en uitgever. In december 2018 besloot ik mijn eigen bedrijf UPPER PLAYGROUND.NL op te richten om alleen nog projecten te doen waar ik mijn creativiteit volledig in kwijt kan en waar ik energie van krijg. Én om meer tijd te maken voor mijn eigen werk als kunstenaar.
Een paar maanden hierna begon ik, naast tekenen en schilderen, te experimenteren met spraypaint op papier en canvas.

THE CREATIVE POWER OF ART
Ik ben altijd erg gefascineerd geweest door streetart, fotografeerde het over de hele wereld, en verzamel al jarenlang schilderijen en Urban Vinyl Art van (upcoming) streetartists. Naast streetart en urban art ben ik vooral beïnvloed door Popart, Japanese Superflat, manga en tattoo-art.
Ik ontwerp de stencils (sjablonen) voor mijn spraypaintings in acrylverf en Posca marker. Daarna ben ik meestal zo’n maand lang bezig met experimenteren met spraypaint en acrylpains met het ontwerp.

Klik hieronder op de links om een aantal verzamelingen spraypaintings van me te zien. Andy Warhol, Clint Eastwood, Salvador Dali, Miles Davis en Frida Kahlo, ‘Faces’, ‘Serious Man’, ‘Skull Art‘, ‘Gorillaz‘, ‘Self Portret‘, ‘Serious Woman’, ‘Black & White Popart series’, ‘Le Penseur‘.

En ik teken nog steeds portretten, wat altijd een lang proces is. Het vereist een enorme focus en intense concentratie. But the wonder… of creating!! Als het gezicht van de persoon die ik teken uit het papier begint te komen en de ziel er opeens in zit.


MY ART FOR SALE
Als je geïnteresseerd bent in mijn kunstwerken, of samen wil werken, neem dan contact met mij. Zie pagina ‘About Me’.

Om mijn tekeningen, spraypaintings en schilderijen te zien, click op de buttons onderaan. Voor een selectie van mijn werk zie onderaan de pagina en klik op ‘Load More’.

MIJN KUNST TE KOOP VIA ARTMAJEUR EN CATAWIKI
Een aantal van mijn tekeningen (litho’s), schilderijen en spraypaintings zijn te koop via Artmajeur, zie link. En ik verkoop af en toe via een kunstveiling op Catawiki, see link.


MY PAINTINGS AND SPRAYPAINTINGS (press Load More at the bottom):