•   0031629565271
  •   majelle@upperplayground.nl

My (Spray)Paintings

(image above: Part of Serious Man – spraypaint and stencil)

MAJELLE WAMS – MIJN WERK ALS SCHILDER EN SPRAYPAINTER

Ik heb jarenlang bijna niet geschilderd, getekend of geschreven. Letterlijk een dag na het einde van een relatie van 15 jaar pakte ik mijn kwast, potlood en pen weer op. Ik ging door een zeer heftige tijd waarin mijn hele leven en perspectief volledig veranderde. Alles stond opeens ondersteboven, achterstevoren en binnenstebuiten. Tekenen, schilderen en schrijven gaven mij verschillende manieren om mijn emoties te uiten en om met alle veranderingen om te gaan. Mijn perceptie van de realiteit veranderde volledig en daarmee explodeerde mijn creativiteit. Ik teken, ontwerp, schilder, spraypaint en schrijf nu bijna dagelijks.


Ik begon intensief te experimenteren met potlood-tekeningen gebaseerd op bekende zwart/wit portret-foto’s (onder meer van Anton Corbijn), wat me hielp om mijn eigen (zeer gedetailleerde) tekenstijl te ontwikkelen. Met acrylverf schilderde ik in het begin vooral figuren in verschillende emotionele staten en houdingen.


In december 2018 besloot ik mijn eigen bedrijf UPPER PLAYGROUND op te richten, als freelance marketeer voor auteurs & boeken, kunst en muziek, en om meer tijd voor mijzelf te creëren als kunstenaar. Een paar maanden later begon ik te experimenteren met spraypainting. Ik ben altijd erg gefascineerd geweest door streetart en -artists, en fotografeerde ze over de hele wereld.


Ik heb hiervoor verschillende stencils (sjablonen) ontworpen, deels gebaseerd op mijn tekeningen van Andy Warhol, Clint Eastwood, Salvador Dali, Miles Davis en Frida Kahlo, en stencils die ik ‘Faces’, ‘Serious Man’, ‘Skull Art‘, ‘Gorillaz‘, ‘Self Portret‘ en ‘Black & White Popart series’ noem (klik op de links om de specifieke verzameling werken te zien).


Het type kunst en kunstenaars waar ik het meest van hou en het meest door beïnvloed ben zijn Popart, Streetart, Japanese Superflat en Vinylart.

Zie onderaan de pagina een overzicht van mijn schilderwerken en mijn spraypaintings. En klik op ‘Load More’.


Als je geïnteresseerd bent in mijn werk, of om samen te werken, laat het me dan weten. Voor meer informatie over mijzelf zie de pagina ‘About Me’.

Om een overzicht van mijn tekeningen te zien, klik op de button hieronder. Voor een selectie van al mijn werk, klik op de button My Portfolio.


MY PAINTINGS AND SPRAYPAINTINGS (press Load More at the bottom):